truck

Gratis persoonlijke bezorging

professional advice

Professioneel advies

Proefplaatsing

Proefplaatsing

Advies nodig? Bel: 0113-450 505

Duurzaamheid & MVO

Dat wat je bij de boer haalt is altijd vers en smaakt het lekkerst. De Koffieboer heeft een uitgebalanceerd assortiment van verfijnde producten voor je samengesteld. Alles hebben we eraan gedaan om een unieke en verrassende oplossing te kunnen bieden. Hierbij denken wij na over de duurzaamheid van onze producten en ingrediënten, de keus aan partners en de merken die we voeren. Ook binnen het Private Label van De Koffieboer vindt u prachtige duurzame koffie terug.

Duurzame automaten

Automaten gebruiken eenmaal stroom en worden vervaardigt van verschillende materialen. Echter wordt hier goed gelet op het gebruik van duurzame materialen en hebben vrijwel alle machines een energiespaarstand en zijn deze gekwalificeerd met het A-keurmerk.

Duurzame verpakkingen en producten

Waar we invloed kunnen uitvoeren probeert De Koffieboer dat altijd te doen! Zo zijn onze eigen producten verpakt in duurzame materialen en bieden we in ons gehele assortiment biologische producten aan. Ook verschillende keurmerken zoals Fairtrade, Direct Trade en de Rainforrest Alliance hebben wij voor u!

Sunleaf Tea en de Fairgrounds Foundation

Door te kiezen voor Sunleaf thee ondersteund u rechtstreeks de mensen in Sri Lanka. Via de Fair-grounds Foundation gaat er per kilo thee € 0,50 naar de bevolking van Sri Lanka in de vorm van scholing, medische ontwikkeling en huisvesting.

Deze stichting is een initiatief van de producent van Sunleaf thee. Zij heeft als sociale en duurzame doelstelling het verbeteren van de woon-, werk – en leefomstandigheden in productielanden voor thee. De Foundation is in 2009 opgericht.

Onder eigen toezicht kan vanuit de Foundation zonder tussenkomst van overige keurmerken direct geïnvesteerd worden in lokale projecten. Zo heeft de Foundation inmiddels de bouw van 5 kinderdagverblijven op theeplantages in Sri Lanka gefinancierd. Hier worden kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar van theepluksters en theefabriek arbeiders opgevangen. De projecten, met focus op verbetering van gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs, dragen direct bij aan het welzijn van de Sri Lankese bevolking.

Checkmark Close Warning Close